به گزارش خبرنگار مهر، در پی انتشار گزارشی با عنوان "150 کتاب خطی مسجد ابرکوه در آستانه نابودی قرار دارد" در خبرگزاری مهر در چند روز گذشته، سازمان اسناد و کتب خطی استان یزد با ارسال جوابیه ای به خبرگزاری مهر با تشکر از این خبرگزاری و قدردانی از خبرنگار مهر در شهرستان ابرکوه در پرداختن به موضوع کتب قدیمی و نسخ خطی، راهکارهای خود برای حفاظت از این کتب ارزشمند را ارائه داده است.
در قسمت هایی از گزارش منتشره خبرگزاری مهر که برای اولین بار با تصاویری از این کتب منتشر شد، آمده بود: مسجد امام حسین (ع) محله درب قلعه ابرکوه دارای 150 نسخه کتاب خطی و تعدادی نسخه کتاب چاپ سنگی است که به واسطه بی توجهی در آستانه نابودی قرار دارند.
مدیر سازمان اسناد و کتابخانه ملی استان یزد در این مورد اظهار داشته است: سازمان اسناد و کتابخانه ملی استان یزد پس از کسب اطلاع از وجود چنین گنجینه باارزشی در شهرستان ابرکوه از طریق این گزارش، بر آن شد تا از طریق نگارنده خبر مذکور با هیئت امنای مسجد امام حسین ابرکوه ارتباط برقرار کند و در جریان کامل جزئیات این کتب ارزشمند قرار گیرد.
محمدرضا ملک ثابت افزوده است: وجود چنین آثار و سرمایه های عظیمی در شهر تاریخی ابرکوه گواهی بر فرهنگ و تاریخ غنی آن دیار است که توجه و عنایت بیش از پیش مسئولان را در حفظ و صیانت از این گنجینه ارزشمند می طلبد.
در قسمت های دیگری از پاسخ سازمان اسناد و کتابخانه ملی استان یزد آمده است: این سازمان در راستای وظایف قانونی خود نسبت به نگهداری اسناد و کتب قدیمی و نسخه های خطی استان، اقدامات قابل توجهی انجام داده است و در نتیجه هم اکنون در مخازن و گنجینه های خود تعداد زیادی از اسناد و نسخ قدیمی را نگهداری می کند.
ملک ثابت یادآور شده است: این سازمان آمادگی کامل خود را به منظور حفظ و صیانت از این گنجینه ارزشمند اعلام می دارد.
سازمان اسناد و کتب خطی استان یزد راهکارهای پیشنهادی خود برای حفاظت از این آثار ارزشمند را در وهله اول اهدای این مجموعه به سازمان با هماهنگی های لازم و نگهداری در مخازن و شرایط مطلوب و استاندارد ذکر کرده است تا میراثی ماندگار برای آیندگان به جا بماند. به گفته مدیر این سازمان در استان یزد، همچنین این سازمان می تواند کتاب ها را پس از قیمت گذاری خریداری کند و راهکار دیگر نیز این است که این نسخ و کتب ارزشمند به صورت امانت در اختیار این سازمان قرار بگیرد تا در مدت زمان معین و در شرایط استاندارد از آن ها مراقبت نماید.
در ادامه مطلب آمده است: به هرحال وجود چنین گنجبنه باارزشی در شهر تاریخی ابرکوه همت و مساعدت همگان را می طلبد تا با حفظ و مراقبت از آنها، این میراث جاودان را برای نسل های بعدی به یادگار گذاشت.
مدیر سازمان اسناد و کتابخانه ملی استان یزد اعلام کرده است: به طور قطع نظیر این کتب و نسخ قدیمی در شهر باستانی ابرکوه زیاد است و سازمان اسناد و کتابخانه ملی استان یزد با عنایت به رسالت خود در راه صیانت از آثار مکتوب قدیمی از هیچ کوششی دریغ نخواهد کرد.
نظر شما